Elementor #15980 | Legebiksen

🚚Fri fragt fra 499 Kr. 🏁Hurtig levering 1-2 hverdage med GLS

🚚Fri fragt fra 499 Kr. 🏁 Hurtig levering 1-2 hverdage med GLS

Søg
Close this search box.

Fidget Toys

Hvilke sanser stimulerer et fidget toy?

Disse legetøj er sansestimulerende, fordi følesansen og muskel-led sansen stimuleres, når vi presser, nulrer, osv. med dem. De her sanser er en del af dem, man kalder de primære sanser. Den sidste sans er labyrintsansen. De primære sanser sikrer, at vi trives, fordi de gør det muligt for vores hjerner at tage sanseindtryk ind, reagere på dem og efterfølgende lære af sanseindtrykkene

Skal alle børn så have et fidget toy?

Langt de fleste børn vil gerne være med på denne dille. Om dit barn er med på moden, eller om et sådan et stykke legetøj stiller et behov for hjernekræs er på til dig at afgøre. Hvis dit barn lader til at finde ro ved at have noget i hænderne, så vil et fidget toy nok have en god effekt. Hvis dit barns adfærd ikke påvirkes positivt og måske endda bliver mere forstyrrende af at sidde med en Snapperz, Fidget spinning pen eller andre fidget toys, så er det nok ikke et godt match med dit barns sanseprofil.
Nogle børn står helst på hovedet i sofaen, når I ser film. Det er en god ide at tage det som et fingerpeg om, at dit barn har svært ved at holde fokus og holde kroppen i ro. Vær nysgerrig, åben og se altid dit barns adfærd som et forsøg på at stille behov, ikke for at lave ballade.

Fidget toys kan både være gode, men kan også skabe uro

Som med andre ting , så er vi mennesker heldigvis forskellige. Sagt kort, så er det helt klart bevist, at hjernen får sanseindtryk og stimuleres af at lege med fidget toys. Det er forskelligt, om dit barn har nytte af det eller ej.  Det er kun dig, der kan afgøre, om dit barn har fidget toys som almindeligt legetøj eller som hjælp til at øge koncentrationsevnen. Måske kan du også selv have gavn af at have en fidget spinner liggende i stedet for at trykke på kuglepenne eller pille i neglebånd?

Fidget toys virker ikke som terapeutisk legetøj i sig selv

Nogle har særligt behov for sansemotorisk stimulans for at få motorisk ro og føle sig trygge. Har dit barn fx daglige sammenbrud, store problemer med at være rolig i skolen eller oplever ikke at trives i forskellige sammenhænge, så søg professionel hjælp. Muligvis er fidget toys såsom fidget spinning pen eller tangles stadig en god ide, men de kan ikke stå alene eller i stedet for terapi. Der skal der en særlig faglig indsats til, som du kan få hjælp til via læge, sundhedsplejerske, institution eller skole.