Fidget legetøj er nr 1. redskab for dig som er urolig!

🚚Fri fragt fra 499 Kr. 🏁Hurtig levering 1-2 hverdage med GLS

🚚Fri fragt fra 499 Kr. 🏁 Hurtig levering 1-2 hverdage med GLS

Søg
Close this search box.

Fidget toys

Fidget legetøj hjælper børn og voksne

Fidget toys alverdens afskygninger har tag

Fidget legetøj i alverdens afskygninger har taget verden med storm blandt andet via sociale medier som, Tik Tok, Facebook osv. Mange unge mennesker bruger nemlig de sociale medier til at vise deres fede fidget tricks til andre, samtidig med at flere og flere forklare om fidget legetøjets beroligende og afstressende effekt.

Mange voksne vil nok kigge på fidget legetøj med en vis skepsis, men fidget legetøj er ikke kun forbeholdt børn, vi hos Legebiksen.dk kan dokumentere via vores analyser og erfaring på området Anti-stress legetøj, at der også er et behov for Fidget Toys og andre anti-stress legetøj hos voksne mennesker. Der er mange der har oplevet at legetøjet har en beroligende effekt, især hvis du har en masse uro inden i.

Nok det største udvalg af Pop it og Fidget Toys i Danmark.

Pop it er blevet en global trend på Tik Tok. Pop it er utrolig underholdende.

Vi tør godt at sige her på Legebiksen.dk, at vi har Danmarks største Pop it lager, vi har specialiseret os i Pop It og søger hele tiden for at have de nyeste Pop it på lager. Pop It fåes i mange forskellige typer Legetøj, som F.eks. Tasker, tegnebøger, penalhuse, spil, bolde og mange flere! ja du kan jo klikke lige HER for at se det 😀

Derudover giver det en helt fantastisk lyd når du trykker på en af de mange bobler. Det virker overraskende afstressende og det er en super behagelig og sjov ting at sidde med.

Kan du lide at trykke boblerne ind på bobleplast, så er pop spillet helt sikkert lige sagen.

Hos Legebiksen.dk finder du et af danmarks bredeste udvalg af  Pop it og Fidget Toys.

Hvilke sanser stimulerer et fidget toy?

Fidget toys er sansestimulerende, fordi følesansen og muskel-led sansen stimuleres, når vi presser, nulrer, osv. med dem. De her sanser er en del af dem, man kalder de primære sanser. Den sidste sans er labyrintsansen. De primære sanser sikrer, at vi trives, fordi de gør det muligt for vores hjerner at tage sanseindtryk ind, reagere på dem og efterfølgende lære af sanseindtrykkene

Skal alle børn så have et fidget toy?

Langt de fleste børn vil gerne være med på denne dille. Om dit barn er med på moden, eller om et sådan et stykke legetøj stiller et behov for hjernekræs er på til dig at afgøre. Hvis dit barn lader til at finde ro ved at have noget i hænderne, så vil et fidget toy nok have en god effekt. Hvis dit barns adfærd ikke påvirkes positivt og måske endda bliver mere forstyrrende af at sidde med en Snapperz, Fidget spinning pen eller andre fidget toys, så er det nok ikke et godt match med dit barns sanseprofil.
Nogle børn står helst på hovedet i sofaen, når I ser film. Det er en god ide at tage det som et fingerpeg om, at dit barn har svært ved at holde fokus og holde kroppen i ro. Vær nysgerrig, åben og se altid dit barns adfærd som et forsøg på at stille behov, ikke for at lave ballade.

Fidget toys kan både være gode, men kan også skabe uro

Som med andre ting , så er vi mennesker heldigvis forskellige. Sagt kort, så er det helt klart bevist, at hjernen får sanseindtryk og stimuleres af at lege med fidget toys. Det er forskelligt, om dit barn har nytte af det eller ej.  Det er kun dig, der kan afgøre, om dit barn har fidget toys som almindeligt legetøj eller som hjælp til at øge koncentrationsevnen. Måske kan du også selv have gavn af at have en fidget spinner liggende i stedet for at trykke på kuglepenne eller pille i neglebånd?

Fidget toys virker ikke som terapeutisk legetøj i sig selv

Nogle har særligt behov for sansemotorisk stimulans for at få motorisk ro og føle sig trygge. Har dit barn fx daglige sammenbrud, store problemer med at være rolig i skolen eller oplever ikke at trives i forskellige sammenhænge, så søg professionel hjælp. Muligvis er fidget toys såsom fidget spinning pen eller tangles stadig en god ide, men de kan ikke stå alene eller i stedet for terapi. Der skal der en særlig faglig indsats til, som du kan få hjælp til via læge, sundhedsplejerske, institution eller skole.

Se vores store udvalg af fidget toys HER

Fidget Pad Deluxe Rainbow

Fidget Spinning Pen basketball (Blå) Fidget Snegl Til Sansestimulering (Turkis/Limegrøn)

Her kan du finde dit barns sanseprofiler i dette skema

De 4 sanseprofiler er lige gode og indeholder samme mulighed for at være hæmmende alt efter barnets dagligdag. 

De fortæller hvor hurtigt hjernen kan bearbejde sanseindtryk og vil have flere for at holde sig i gang, eller om den bruger meget energi på at bearbejde dagens indtryk og mætter den hurtigere.

Man kan sammenligne det med, at sanseindtryk for dem med høj tærskel svarer til at spise en masse snacks hele tiden, da man måske samtidigt har en god og hurtig forbrænding, så man hele tiden går og er lidt småsulten. Dem med en lavere tærskel mættes i stik modsat rigtig meget af de indtryk, de oplever, og mætheden holdes længer, så for dem er sanseindtryk som skål havregryn for hjernen. Det sanseindtryk, en Pop it giver, opleves dermed som forskellige slags “mad” eller input for hjernen alt efter dit barns sanseprofil. Derfor virker fidget toys også forskelligt alt fra person til person 

Sansesøgeren 

De har gavn af et fidget toy

Sansesøgeren vil med et fidget toy højst sandsynligt have nemmere ved at være sidde stille. Med et Fidget legetøj i hænderne vil hjernen få hurtig mad hele tiden fra de indtryk, som fingrene gennem både føle- og muskel-led sans opfatter og sender afsted.

Tilskueren 

Vil måske kunne holde fokus med et fidget toy

Har man en sanseprofil med en høj tærskel, så man sjældent overstimuleret, men er så heller ikke  så god til selv at opsøge stimulation. Så kan fidget toys være med til at holde hjernen vågen..

Sensoren og Fravælgeren

De vil også kunne have glæde af et fidget toy

Disse to sanseprofiler får hurtigt for meget. Også selvom man skulle tro ud fra skemaet, at Sensoren og Fravælgeren ikke ville få glæde af et fidget legetøj, så er det kun næsten rigtigt. Et fidget legetøj kan nemlig være kontrollerende stimulation, og har det tilpas en sværhedsgrad at håndtere, så vil barnet med en af disse to sanseprofiler rette deres opmærksomhed ind mod dimsetingen.

Craveren

Denne type er svær da, en craver ikke mættes  af indtryk, men vil i stedet blot have mere, og mere.. Er du forælder til et umætteligt barn, der bare kører 1000 kilometer i timen hele tiden og rører ved, trykker på, hopper, råber og farer rundt, så skal man overveje at undgå  hurtige indtryk og i stedet finde lidt mere mættende indtryk, som f. eks. en tyngdedyne, da det her vil være en rigtig god ide med det tungere muskelarbejde, pauser med langsomme, hårdere bevægelser og fysisk pres. Fidget toys med god modstand og dem med masser af muskel-led arbejde kan være en hjælp for Cravere..

Læs mere om Fidget toys HER(ENGELSK)

 

Afstressende produkter

 • Tyngdedyne 140x200 cm
  Tyngdedyne

  Tyngdedyne 140×200 cm

  Pris kr.699,00 Tilføj til kurv
 • Tilbud! Pop Tube Lysegul 20 cm
  Pop Tube

  Pop Tube Lysegul (20 cm)

  Før: kr.20,00 TILBUD: kr.10,00 Tilføj til kurv
 • Tilbud! Pop It Fidget Toys Lommeregner 2 varianter
  Pop It Look-alikes

  Pop It Fidget Toys Lommeregner

  Før kr.39,00 TILBUD kr.10,00 Vælg muligheder
 • Tilbud!
  Almindelig Pop It

  Pop It Fidget Toys Mickey Mouse Tegnebog (6X6 CM)

  Før kr.39,00 TILBUD kr.10,00 Vælg muligheder
 • Tilbud!
  Almindelig Pop It

  Pop It Fidget Toys Lille Tegnebog (6X4 CM)

  Før kr.39,00 TILBUD kr.5,00 Vælg muligheder
 • Tilbud! Pop It Fidget Spinner V3
  Alder

  Pop It Fidget Spinner V3

  Før kr.59,00 TILBUD kr.25,00 Vælg muligheder